Over Cicero

Lukas Groenewold, voormalig chefkok, begon met een falafelkraam in Leeuwarden. Dit succes leidde tot de vestiging van Cicero in Meppel, inmiddels een geliefde plek voor vegan en vegetarisch eten in de regio. Ons team blijft nieuwe smaken ontwikkelen en verrast je graag met creatieve gerechten.

Onze visie

Cicero is een open keuken waar we producten vers bereiden en doordacht koken. Van broodje falafel tot meerdere gangen voor een catering. Cicero is ook een restaurant waar je kunt lunchen, dineren en afhalen. Peulvruchten zijn de basis van waaruit wij werken. Goede kwaliteit falafel is het product waarmee we zijn begonnen. Dit is en blijft de grote ster op onze menukaart. Daaromheen is het aanbod verder gegroeid voor op de kaart en voor evenementen daarbuiten. We koken Midden-Oosters. En als het goed voelt koken we Aziatisch, Europees of Zuid-Amerikaans.

Alle opties die Cicero aanbiedt zijn veganistisch. We werken zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers. Bij Cicero maken wij geen gebruik van kruidenmixen, pakjes, kant-en-klare gerechten of halffabricaten. Alle items, zoals; sauzen, soepen, falafel, chutney, friandises, hapjes en maaltijden zijn altijd van eigen hand en uit eigen keuken. Alleen brood maken we nog niet zelf. Wij gooien geen eten weg, dit is zonde. Daarom houden wij goed rekening met inkoop en gebruiken we technieken zoals inleggen, fermenteren en wecken.

De naam

Cicero is vernoemd naar Marcus Tullius Cicero, wiens naam verbonden is met de kikkererwt (Cicer arietinum). Dit voedzame ingrediënt vormt de kern van onze keuken. Een eerbetoon aan eenvoud en kwaliteit.

Ons team

Lukas
Lisa
Edwin
Edwin
Sanne