Menukaart

Dips en extra's

Falafel, tabouleh en hummus

Het zijn allemaal ambachtelijke gerechten uit de Levant, de landstreek aan de oostkant van de Middellandse Zee. Gerechten met alleen maar plantaardige ingrediënten vol smaak van de verse kruiden en specerijen. De recepten ervan zijn soms al honderden jaren van generatie op generatie doorgegeven.

Falafel

Falafel is een heerlijke, krokante snack. Deze wordt gemaakt van een mengsel van fijngemaakte kikkererwten met kruiden zoals peterselie en koriander, specerijen zoals komijn, en citroensap voor een frisse sprankel. Balletjes van dit mengsel worden gefrituurd in zonnebloemolie. En daardoor krijgen ze een smakelijk, knapperig korstje. Onze falafel is niet alleen een delicatesse, maar is ook nog eens voedzaam en gezond.

Lukas Groenewold ontwikkelde zelf zijn receptuur en daardoor heeft de falafel van Cicero een unieke smaak en ‘beet’. Denk jij dat falafels uit de supermarkt lekker zijn? Proef dan échte falafel van Cicero. Daar zit één nadeel aan: je wilt nooit meer iets anders.

Cicero-falafel is ‘puur’ verkrijgbaar (een aantal balletjes met tahin-saus). Of ‘verstopt’ in de Cicero-pita falafel, een warm volkorenbroodje dat ook gevuld is met verschillende ingelegde groenten en sauzen. Onze falafel is glutenvrij en vegan.

Inmiddels hebben mensen uit Meppel en (wijde) omgeving onze verse falafelbroodjes ontdekt en hebben we vele vaste klanten. Bij ons vind je het lekkerste vega eten van Meppel. Ken je onze falafel nog niet? Dan nodigen we je van harte uit om een keer een balletje te komen proeven!

Tabouleh

Tabouleh is een salade van gestoomde, grof gemalen tarwekorrels (bulgur), die gemengd worden met verse peterselie, tomaten, fijngesneden ui, munt en specerijen, besprenkeld met citroensap en wat olijfolie. En natuurlijk geeft Cicero aan deze salade een eigen draai, door geroosterde hazelnoten en gemarineerde kikkererwten toe te voegen. Een frisse salade die smaakt naar genieten in de zomerzon. Ook fijn in de winter!

Hummus

Hummus is een smeuïg gerecht van voornamelijk gepureerde kikkererwten, gemengd met een pasta van sesamzaad (tahin), knoflook, citroen en komijn.

Onze bakjes verse hummus maken we op met naar keuze een of twee soorten chutney, gemarineerde kikkererwten en frisse komkommer. Met daarover desgewenst nog een beetje pittige vinaigrette van pepertjes. Erg lekker met een (pita)broodje.

Over alle gerechten strooien we als finishing touch een klein beetje sumak. Dat is poeder gemaakt van een gedroogd besje, met een frisse, wat citroenachtige smaak.